Do you teach in english?

Yes! We often get international pupils and are happy to teach in english beside our main language swedish. Contact us for more information.

Finns det någon övre åldersgräns?

Absolut inte, även om de flesta eleverna är barn och ungdomar, har vi ofta med vuxna i olika åldrar. Vår äldsta elev hittills var 64 år.

Hur gammal måste man vara?

För att vara med i vår seglarskola, liksom de flesta i Sverige, måste man fylla minst åtta under innevarande år. Men läs gärna vår information "om unga elever" under "Seglarskolan" i meny.

Hur mycket kostar det?

Priset per elev och vecka varierar mellan 2 750 kr och 2 950 kr. Se under informationen för respektive kurs.

Ingår lunch?

Nej, lunch ingår inte i avgiften till seglarskolan. Alla tar med sin egen matsäck med något som passar dem.

Sjön suger. Man rör sig mer än man tror och koncentration drar energi. Ta med något gott, rejält och som funkar att äta under picknick-liknande förhållanden. Frukt som komplement och mellis är aldrig fel.

Ta med en fylld vattenflaska. Som i all idrott behöver man vätska för att orka. Är det varmt så är det extra viktigt. Vattenflaskan skall seglarna också alltid ha med sig ombord i jollen när de seglar.

När börjar seglarskolan på morgonen?

Vi startar alltid klockan 09.00.

Vad skall man ha för flytväst?

De flesta seglarna använder en sk. seglarväst utan krage. Det skall ha ett justerbart midjebälte för att underlätta att dra upp seglaren om de hamnat i vattnet. Gärna ett grenband. Västen skall vara testad och godkänd enligt standarden ISO 12402, flytplagg 50N. Det är viktigt att flytvästen är tillräckligt tajt så att den sitter på bra när man hamnat i vattnet. Köp aldrig en flytväst "att växa i". Det är direkt farligt eftersom man då kan ramla ur västen i vattnet.

Vad skall man ha med sig till seglarskolan?

Vi har en bra checklista inför seglarskolan.

Vilken båttyp skall vi välja?

Optimistjolle använder vi huvudsakligen för "nybörjare" och "fortsättare" mellan 8 och 14 år. De elever som rent fysiskt inte får plats bra i en Optimistjolle  kan välja nybörjargrupp i vår större flermansjolle Still 525. Den seglas av 2 - 4 seglare tillsammans. Men Still 525 seglas framför allt av våra något äldre fortsättningselever. Läs mer på sidan Nivåer och båtval.

Hittar du inte svaret på din fråga? Hör av dig till oss→