Stockholms Jolleskola arrangerar årligen ett stort antal seglingsevent i våra jollar för både företag och kompisgäng. Det är kick-offer, teambuilding-övningar liksom möhippor och svensexor. Läs mer på vår site Seglingsevent.
Yes! We often get international pupils and are happy to teach our sailing classes in English beside our main language Swedish. Contact us for more information.
Absolut inte. Under veckokurserna är de flesta eleverna barn och ungdomar, men vi har ofta med vuxna i olika åldrar. Vår äldsta elev hittills var 64 år.
Absolut, vi erbjuder och levererar individanpassade privatlektioner i segling, vanligtvis i våra Tvåkronor. Kontakta oss för en diskussion vad som skulle passa er.
För att delta i seglarskolan är det ett krav att seglaren kan simma 200 meter utan flytthjälp och är vattenvan. Det är nödvändigt både ur säkerhetssynpunkt och för att seglaren skall känna sig trygg även om hen skulle trilla i vattnet eller välta med jollen. Det är också en typ av bevis på hur mogen seglaren är. Verksamheten bygger på denna miniminivå av simkunnighet.
Målsman intygar simförmågan vid anmälan. Råder det någon tveksamhet är det bara att sätta fart mot simhallen och träna!
För att vara med i vår seglarskola, liksom de övirga certifierade seglarskolorna i Sverige, måste man fylla minst åtta år under innevarande år. Men läs gärna vår information "om unga elever" under "Seglarskolan" i meny.
Priset per elev och vecka varierar mellan 3 290 kr och 3 490 kr. Se under informationen för respektive kurs.
Nej, lunch ingår inte i avgiften till seglarskolan. Alla tar med sin egen matsäck med något som passar dem.
Sjön suger. Man rör sig mer än man tror och koncentration drar energi. Ta med något gott, rejält och som funkar att äta under picknick-liknande förhållanden. Frukt som komplement och mellis är aldrig fel.
Ta med en fylld vattenflaska. Som i all idrott behöver man vätska för att orka. Är det varmt så är det extra viktigt. Vattenflaskan kan seglarna också gärna ha med sig ombord i jollen när de seglar.
Stockholms Jolleskola hyr ut Tvåkronor på veckobasis och erbjuder hemleverans och hämtning i Stockholms skärgård. Kontakta oss för en offert.
Våra veckokurser startar alltid klockan 09.00.
De flesta seglarna använder en sk. seglarväst utan krage. Det skall ha ett justerbart midjebälte för att underlätta att dra upp seglaren om de hamnat i vattnet. Gärna ett grenband. Västen skall vara testad och godkänd enligt standarden ISO 12402, flytplagg 50N (Newton) eller bättre. Det är viktigt att flytvästen är tillräckligt tajt så att den sitter på bra när man hamnat i vattnet. Köp aldrig en flytväst "att växa i". Det är direkt farligt eftersom man då kan ramla ur västen i vattnet.
Vi har en bra checklista inför seglarskolan.
Optimistjolle använder vi huvudsakligen för "nybörjare" och "fortsättare" mellan 8 och 14 år. De elever som rent fysiskt inte får plats bra i en Optimistjolle kan välja nybörjargrupp i vår större flermansjolle Tvåkrona. Den seglas av 2 - 3 seglare tillsammans. Men Tvåkrona seglas framför allt av våra något äldre fortsättningselever. Läs mer på sidan Nivåer och båtval.